Behandelingen

Een behandeling kan bestaan uit één therapie, maar meestal worden enkele therapieën gecombineerd. Liever pak ik eerst de lichamelijke aspecten aan om pijn te verdrijven, maar soms de psychische. Bij natuurgeneeskunde gaat het nooit om symptoombestrijding. Altijd wordt gekeken naar wat de oorzaak is van de pijn en/of klacht.

Lichaamsmassage/ sportmassage

Een stevige massage om verharde spieren weer soepel te maken zodat de energie weer kan stromen en lichaamsstijfheid verdwijnt. Pijn in de onderrug kan leiden tot slecht lopen. Met een paar behandelingen is de ergste pijn verdwenen en is lopen weer een normale activiteit. Bij pijn in de onderrug zijn er veel meer blokkades in rug en benen dan men verwacht.

Manuele lymfe Drainage

Een specifieke massage om het lymfesysteem te stimuleren. Het lymfesysteem kan gezien worden als het rioleringssysteem van het lichaam. Het breekt afvalstoffen af zodat het lichaam soepel en flexibel blijft. Stijf worden in rug en ledematen is een teken van een gestagneerd lymfestelsel. Vuil hoopt zich op in de spierweefsels.

Een overbelast of geblokkeerd lymfesysteem moet dus geactiveerd worden zodat het lichaam zelf weer de afvalstoffen kan verwijderen.

Westerse en Chinese voetreflexologie

Westerse en Chinese voetreflexologie hebben een heldere visie op werking en herstel van het lichaam en zijn al eeuwen oud. De meridianenleer verduidelijkt de energiestromen en is zeer goed te combineren met de lichaamsmassage.

Bach bloesem-remedies

Ontwikkeld door de Engelse arts Edward Bach. Hij meende dat ziekte, klachten en problemen worden veroorzaakt door verstoring van gezonde trillingen. Door gebruik te maken van extracten van bloemen, planten en bomen kunnen deze trillingen weer worden hersteld.

Schüssler celzouten

Celzouten/mineralen worden toegepast wanneer de celstofwisseling ontregeld is. Het zieke lichaam is het vermogen kwijt om de mineralen uit het voedsel te betrekken – daar zijn ze namelijk in voldoende mate aanwezig.

Dorn-methode

Door het meten van het beenlengteverschil kan de “scheefstand” van het bekken gecorrigeerd worden op een zachte manier, waarbij de hele ruggenwervel behandeld wordt, speciaal voor rug-, nek en schouderklachten. De Breuss-massage is een speciale ruggenwervelmassage.

Aromatherapie

Kruiden, essentiële oliën, remedies.

Tegen elke kwaal is een kruid gewassen waarmee men zelf thuis aan het eigen genezings­proces kan werken. Kruiden kunnen worden gebruikt als thee, maar ook als kompressen, bij stomen en in baden. Passende oliën worden op verstoorde reflexen aangebracht.

Multi Wave Oscillator (MWO) (resonantie/ozon).

De MWO is een modern geavanceerd apparaat, dat positieve trillingen (en ozon) het lichaam instuurt, zodat hierdoor de eigen genezende energie het genezings­proces op gang brengt.

madusan
Suzanne Kuiper - Madusan

Contact

Suzanne Kuiper
06-17171781